Kippen zijn voor veel mensen de leukste beestjes. Je kunt ze gewoon in je tuin, in een hok, houden en je hebt er veel plezier van. Niet alleen kunnen kippen erg gezellig gezelschap zijn, ze leggen ook nog eens lekkere eitjes. Maar wat nu als je merkt dat je kippen niet zo lekker in hun vel zitten? Als de kammen vaal rood worden en gaan hangen? Dan kun je er natuurlijk direct mee naar de dieren- of de veearts gaan, maar de kans is groot dat ze gewoon last hebben van bloedluis. Bloedluis bestrijden is op zich niet zo moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Roofmijt tegen bloedluis inzetten is erg effectief.
Gebruik roofmijt tegen bloedluis en zie je kippen opknappen
Je kunt online roofmijt tegen bloedluis bestellen. Je krijgt dan een koker thuis met daarin de roofmijt. Deze verdeel je, overdag, in hoopjes langs de randen en de kieren van je kippenhok. Bloedluis komt alleen 's nachts in actie en zo voorkom je dat ze je kippen nog kunnen vinden. Oké, het kan een paar weken duren, weken waarin je de hoopjes roofmijt tegen bloedluis telkens vochtig moet houden, maar het begin van het resultaat laat niet lang op zich wachten.
Wat doet bloedluis met kippen?
Bloedluis is voornamelijk gek op kippen en kanaries. En dus kan het ook zijn dat je prachtige volière ineens vol zit met bloedluis. Bloedluis voedt zich met, je raadt het al, bloed uit de kip of de kanarie. Dit bloed hebben ze nodig om zich voort te kunnen planten. Overdag verschuilt bloedluis zich in de kieren van het kippenhok of de volière en 's nachts gaan ze, als minivampiers, op jacht naar bloed. Bloedluizen zijn maar heel kleine beestjes, maar ze zijn altijd direct met heel veel. Zo kan het dus zijn dat je kippen ernstige bloedarmoede oplopen doordat bloedluizen telkens maar van hun bloed blijven drinken.
Wat kun je nog meer doen?
Maak het kippenhok goed leeg en schoon. Zet er, desnoods, de hoge drukspuit even op. Heb je de mogelijkheid om je kippen tijdelijk ergens anders onder te brengen, doe dit dan vooral! Volwassen bloedluizen zullen na een paar weken zonder bloed sterven, maar de larven kunnen tot wel 9 maanden overleven. Denk je dat je alle bloedluis hebt uitgeroeid, komen ze gewoon weer uit de kieren als je de kippen weer in hun hok doet. Het is dus altijd verstandig om roofmijt tegen bloedluis in te blijven zetten.