Jouw schadeauto verkopen voor meer gemakken

Na een ongeluk moet je veel regelen. Zo moeten de schadepapieren ingevuld worden, maar dient jouw auto ook onderzocht te worden door een professional. Deze professional stelt een schaderapport op en zal ook vermelden hoe hoog de schade daadwerkelijk is. Jouw auto kan dan total loss verklaard worden. Als dit het geval is, zal je er vrijwel niets meer voor terugkrijgen. De schadeauto verkopen biedt dan de enige mogelijkheid en je kunt ervoor zorgen dat je toch nog een bedrag krijgt voor de auto. Je komt nooit met lege handen te staan als je tot de verkoop overgaat.

De schadeauto verkopen voor onderdelen

De schadeauto verkopen kan ervoor zorgen dat je de juiste professional vindt voor jouw voertuig. Er zijn namelijk altijd sloopbedrijven die een bedrag willen betalen voor jouw auto. Het bedrijf gebruikt de opgekochte voertuigen namelijk voor onderdelen, welke weer tegen een bepaald bedrag doorverkocht worden. Er kunnen daarom altijd onderdelen zijn waar een bedrijf wat aan heeft. Jij kunt hier dus van profiteren als je jouw auto aanmeldt op de websites, zodat de potentiële kopers een bod uit kunnen brengen en het voertuig bij jou ophalen. Zo heb je er zelf ook geen omkijken meer naar en is de verkoop snel geregeld.

De motor verkopen voor extra geld

Je kunt ook een motor verkopen aan professionals en andere geïnteresseerden. Ook hierbij kun je jouw voertuig aanmelden, waarna de potentiële kopers een bod uit kunnen brengen. Het is dan wel belangrijk dat je alle kenmerken van jouw motor zo goed mogelijk doorgeeft. Zo weet de potentiële koper of de motor nog veel waard gaat zijn en kan op basis hiervan een bedrag aan jou doorgeven. Je hoeft het bedrag pas te accepteren als je het ermee eens bent, waarna je de afspraak kunt maken om jouw motor op te laten halen en de overschrijving te regelen. De motor verkopen is hierdoor eenvoudig.

De juiste documenten overhandigen

Zorg er wel voor dat je de juiste documenten overhandigt bij de verkoop. Zo moet er een vrijwaring opgesteld worden, welke uitsluitend kan worden opgemaakt als jij de codes in handen hebt. De motor verkopen zal dan binnen een korte tijd geregeld zijn en de koper zal deze dan bij jou ophalen. Je hoeft dus geen vervoer meer te regelen en kunt alles in de vertrouwde omgeving uitzoeken. Jij kunt binnen een korte tijd een nieuw voertuig aanschaffen met het geld dat je hebt gekregen voor jouw oude motor.    

Geef een antwoord