Handige school musthaves die niet mogen ontbreken!

Ieder begin is nieuw en spannend. Of je kind nu voor het eerst naar de basisschool gaat óf binnenkort in de brugklas van de middelbare school begint. Zorg ervoor dat je kind goed voorbereid is met deze handige school items. Benieuwd waar je als ouder allemaal aan moet denken? Lees dan deze blogpost!

Basisbenodigdheden voor je kind

Allereerst hebben kinderen een goede rugzak nodig. Het is afhankelijk van de leeftijd van je kind voor welke rugzak je het beste kunt gaan. Wat moeten jouw kids bijvoorbeeld allemaal meenemen op een schooldag? Op de middelbare school is het extra belangrijk om voor een rugzak van kwaliteit te gaan. Bovendien moeten deze scholieren vaak zware boeken met zich meedragen en niet elke school beschikt over kluisjes. Ook hebben sommige scholieren een rugzak nodig waar naast hun boeken ook nog hun laptop inpast. Er zijn rugzakken met een speciaal vak waar je laptop in geplaatst kan worden. Ook hebben veel rugzakken gewatteerde banden waardoor deze lekker zacht aanvoelen aan de schouders. Ten tweede heeft elke leerling een handig lunchpakket nodig. Wanneer je niet wilt dat het brood geplet wordt tussen de boeken, kun je een brooddoos kind aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn bovendien gemaakt van stevig materiaal waardoor ze een lange tijd meegaan. Ook zou je een drinkbus voor je zoon/dochter kunnen aanschaffen. Deze kun je hergebruiken en is goed voor het milieu. Ook kan de drinkbus gemakkelijk in de vaatwasser. Hoe handig is dat?! Daarnaast zijn er ook handige fruitbakjes voor alle tussendoortjes. Zo bewaar je de koekjes zonder dat deze verkruimelen in de tas en hou je het fruit lekker vers. Verder is het handig dat je kind beschikt over een goed gevulde etui. Op de basisschool krijgt je kind vaak materialen van school, maar op de middelbare school moet je hier zelf voor zorgen.

De juiste kleding

Je zoon/dochter heeft ook de juiste kleding nodig voor allerlei verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een goede dikke jas voor op de fiets of misschien wel een regenbroek en -jas voor de onstuimige dagen. Verder heeft je kindje speciale gymkleding nodig. Op sommige scholen moet deze kleding voldoen aan bepaalde richtlijnen. Check hiervoor altijd de website van de school waar je kindje naartoe gaat. Daarnaast is het fijn om altijd een reservesetje kleding bij de hand te hebben. Zeker voor de kinderen die voor het eerst naar de basisschool gaan. Zo kunnen ze zich omkleden bij eventuele ongelukjes. Stuur jouw kind voorbereid naar school met de tips uit deze blogpost!

Geef een reactie