Een gave vakantie in de natuur? Dit zijn de mooiste reizen!

Je bent op zoek naar een bijzondere reis, je weet dat je naar een mooi gebied wil reizen, maar door de vele keuzes zie je door de bomen het bos niet meer. Alle landen hebben hun eigen mooie eigenschappen, de een nog mooier dan de ander. Om het je wat makkelijker te maken zijn er vast een aantal landen voor je opgesomd die jouw reis onvergetelijk maken.

Jungle, vulkanen én strand in prachtig Costa Rica

Costa Rica staat bekend om de prachtige natuur en de bijzondere diersoorten. Eigenlijk is het hele land daar groen. Het ene moment zie je weilanden, het andere moment sta je midden in de jungle en het volgende moment sta je op een aangrenzend wit strand. Daarnaast zijn er in het noorden van Costa Rica nog actieve vulkanen te bewonderen. Omdat de natuur daar veel te bieden heeft, zijn er veel sportieve activiteiten te ondernemen als raften, bungee jumpen, tokkelen door de jungle, walvissen spotten en zwemmen in vulkanisch water. Dit land biedt zoveel moois, je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Schotse Hooglanden en haggis

Iets dichter bij kan je de prachtige, glooiende bergen van de Schotse Hooglanden bewonderen. Vooral in de herfst is het een spektakel van verschillende kleuren natuur. De rust die je daar vindt, is bijna nergens anders te vinden. Je kan er uren rondrijden tussen de bergen en de meren, zonder ook maar één persoon te zien. En de personen die er wonen zijn over het algemeen ook nog eens erg vriendelijk en beleefd. Vooral voor de wandelaars onder ons is dit land een echte aanrader. En durf jij tijdens je vakantie Schotland een hapje haggis te eten?

Bijzondere treinreis door Europa

Kan je niet kiezen tussen al die prachtige landen? Dan is het ook fantastisch om een treinreis te maken door het oosten van Europa, waarbij je ook Zwitserland nog even meepakt. Zo kom je in een korte tijd door veel fantastisch mooie landen en kan je echt even uitrusten, terwijl je geniet van de geweldige landschappen die voorbij komen. Elk land heeft zijn eigen cultuur en heerlijke keuken. Een vakantie vol verrassingen!

Heerlijk eten in Sri Lanka

Tenslotte kan je ook een rondreis Sri Lanka boeken. Helderblauw water tegen een prachtig decor van felgroene natuur en witte stranden, mooie cultuur, veelzijdig eten en vriendelijke mensen. Eigenlijk heeft Sri Lanka alles wat je zoekt in een vakantie. Dit land is ontzettend kleurrijk en er valt heel veel te beleven. Wellicht kom je zomaar een olifant in het wild tegen. Weet jij al wat je kiest?

Geef een reactie